2012. augusztus 27., hétfő

Mi mindenre jó? - A méz

Igyekszem minél több érdekes témájú posztot csempészni a sminkes dolgok közé, hogy ne csak mindig az legyen. A minap gondolkoztam, hogy milyen bejegyzést írhatnék ma?! Nem nagyon jutottam semmire, aztán egyszer csak (meg ne kérdezzétek hogy hogy), de eszembe jutott, hogy utánanézek mi mindenre tudnánk felhasználni a mézet. És akkor ha már utánajártam, megosztom veletek is.

Ahogy elkezdtem böngészni, már láttam, hogy igencsak hosszú listát lehetne írni arról, mennyire hasznos is a méz. Tudtátok például, hogy az összes szakma közül a méhészek között fordul elő a legkevesebb rákos és ízületi gyulladásos megbetegedés? És hogy a rendszeres mézfogyasztók a leghosszabb életű emberek közé tartoznak? A méz mindezen jótékony hatását a benne található ásványi anyagoknak és vitaminoknak, enzimeknek, fehérjéknek köszönheti. Valamint, minél sötétebb a méz színe, annál magasabb az ásványi-anyag tartalma is.

Álmatlanság: Egy evőkanálnyi mézet keverjünk el egy bögre meleg tejben, kitűnő nyugtató!

Kimerültség: Oldjunk fel egy rész mézet négy rész vízben, tartsuk hűtőben, s ebből kortyolgassunk 1-1 kanálnyit.

Hajkondicionáló: Egy rész mézet összekeverünk egy rész olívaolajjal, rákenjük a hajunkra és rajtahagyjuk 10 percig. A haj puha és fényes lesz.

Mélytisztító pakolás arcra: Keverjünk össze egy kis mézet ugyanennyi zabliszttel, majd kenjük föl az arcunkra, és hagyjuk hatni 30 percig. Gyógyír a pattanásos arcbőrre.

Szemgyulladás: Egy rész mézet oldjunk fel egy rész meleg vízben, majd miután kihűlt, ezzel borogassuk a szemünket.

Tartósítószer: Cukor helyett használjunk mézet a süteményekhez, így azok tovább maradnak frissek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése